iidasoderstrom

Allt jag säger att jag har

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på kärlek, det blir vad jag gör det till

 

Min sorg blev deras glädje för en stund

Kategori: Allmänt

Det var inte förra året utan året innan det. Och de är just det som gör mig så förvirrad. Lyssnar på musik och önskar att jag skrivit den. Får ont i magen och funderar vidare. 

Var så obeskrivligt lycklig här och jag saknar det. Man skulle kunna jämföra mig med kapplatorn. Precis när man har byggt så högt man kan och ska lägga på sista biten så rasar allt igen. Trött, obeskrivligt trött.
 

Där satt den

Kategori: Allmänt

Webbmagister har hjälpt mig att banka in europakartan med alla dess länder idag. Satt till och med i solen och det var faktiskt bikinivarmt. 

Jag har börjat spela igen också. Fast det kan jag nog inte säga egentligen, tog en titt på den och kände att det var dags att damma av den lite. Når dock inga framgångar eftersom det går så långt mellan gångerna, tråkigt nog.


Valde liiite för varma kläder, men vad gör det om hundra år?


Tror jag ska döpa om mongomalin till mysmalin, fast nej. Puz



Det är mörkt nästan höst nu

Kategori: Allmänt

Vaknade upp till 0,5 kalla grader imorse. 

Svampskogen med pappa igår, springtur längs vattnet idag. Fasligt vad mycket tid man har över nu till allt och ingenting innan skolan har dragit igång med läxor och prov ordentligt. Hur skönt som helst. 

Tror jag är på väg ur min lilla dipp också, win win. Kommer dock på mig själv när jag är på väg ner för trappen och in till Bollans rum, att juste, hon är inte där, hon är i ett annat land med en annan familj. Känns så konstigt. Men vi är inte bittra för det. Ett samtal på skype och hux flux är hon där.

Hon finns visst på oliviasoderstroms.blogg.se det lilla krypet, läs där om ni är intresseradeeeee!



Jag blir aldrig som dom

Kategori: Allmänt

Hehe, varning för bittert inlägg.

Fick just höra av pappa att man kommer stöta på många "tänk om" och "om jag bara hade valt si eller så" i sitt liv. Jag har stött på mitt största hittills. Letade runt lite på skoj efter utbildningar efter gymnasiet, det är ingen hemlighet att jag vill jobba med djur och/eller natur, drömmen vorde djurvårdare eller naturguide. Hittade endast dryga femåriga utbildningar 6 timmar bort, eller ännu längre. Av en slump råkar jag slinka in på en hemsida för en gymnasial naturbruksutbildning i Norrköping. Man kunde där alltså välja inriktning djurpark och vips efter studenten var det bara att söka jobb som färdigutbildad djurvårdare. Paktiska lektioner på Kolmorden, APU utomlands, enkla kurser och massa härligheter.

Känner mig lite bitter, krigar på NV 1 år till  med fysik B, kemi B, Matte D och annat bra som man kan "hänga i julgranen", vilken jävla julgran? 

Typ denna?

En sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort

Kategori: Allmänt

Hemma efter en brakmiddag på legends för att fira att Sofie fyller 18 imorn. Huuua, käkade näääästan upp en hel club sandwich + pommes. STORT. Dock megamätt nu. Sofie fick ett överlevnadskit av mig. Snacka om Bear Grylls, nu behöver hon bara packa ner den lilla lådan hon fick av mig så överlever hon ett liv som 18åring. De e inga problelm. 


Slagg snart, bilen till Skavsta går klockan 04.30 imorn för att skjutsa en nervös Olivia till flygplatsen. Ska följa med och vinka av henne, pluppis. Men räkna med att din säng är gone när du kommer hem nästa gång, hehe (ditt rum också kanske)

Inte en dag yngre

Kategori: Allmänt

Gotta love fridays. Vaknar sju, kommer till skolan tio i åtta går till första lektionen, individuelltval psykologi. Jag och den nya läraren, pinsamtystnad, klockan blir åtta och jag kommer på mig själv att alla individuellaval börjar nästa fredag. Frågar läraren som inte har en aning. Nu sitter jag hemma igen och börjar inte förän om två timmar. Heeejjja. Inte första gången detta  händer heller. 

Denna morgon måste alltså vara  menad för andra avenyn. 

För dig och mig

Kategori: Allmänt

Slutet av mitt sista sommarlov

Det hela började med ett besök i huvudstaden











Fortsatte med soliga dagar, häng i Falun och bullbak hos mormor







Bakade nästan 200 bullar = frysen gapar inte tom.


Efter det följde kräftskiva, Göteborg, båthäng och fest.




































Människor som tror har en chans

Kategori: Allmänt

Första skoldagen avklarad. Ångesten sitter där den ska, som alltid för mig precis vid skolstart. Får någon slags panik och tänker att jag inte kommer klara det. Allting känns jobbigt och när klockan ringer vill jag bara ligga kvar och grina i sängen istället för att göra mig redo för skolan. 

Jag vet att det släpper för jag kan det här nu. Jag har lärt mig själv att det går över ganska snart. Och det finns ju även roligheter också! Bland annat kursen i kriminalbiologi och Pisa.

Studenten 14 juni och 178 skoldagar kvar enligt rektorn. Vi krigar på.

Som man gör

Kategori: Allmänt

Jeeeees. Kramar ur det sista ur sommarlovet. Det sjuka är att denna sista veckan har vart den lätt bästa! Besöket i Göteborg, häng med vänner osv osv. Ska visa lite bilder senare, börjar känna mig lite stressad. Ska uuuuut, inte ut ut dock. Kul för er som är 18, jäääävligt kul. 
Hörs sen dååå.

Det var du som lät mig gå

Kategori: Allmänt

Har näästan packat klart för fyra dagar i Göteborg. Mycket som händer nu.

- 4 månader exakt till min födelsedag, 12/12/12 gör mig inte besviken. 
- Olivia har tackat ja till ett jobb som betyder 2 timmars flygresa för att få träffa henne i ett år framöver, ensamt med andra ord. 

Fast de va ju inte så mycket. Men satan vad jag kommer sakna min enda syra, vem ska nu hjälpa mig med alla läxor och vem ska jag och pappa dryga sönder och väcka genom att immitera hacke hackspett klockan halv nio på en lördagmorgon? Jag lovar att hälsa på dig i Luxemburg. 


När jag väl är där

Kategori: Allmänt

Seg dag, nu 350 sidor att läsa ut innan skolan börjar. Herreguuuud. Börjar känna mig lika grå som 1800-talet, ja fasligt vad böckerna smittar av sig.

Ska alldeles strax in till arenan för att se första träningsmatchen mot Modo (haha). Ikväll står jag för middagen, baconsås, hör och häpna. 

Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort

Kategori: Allmänt

Igår var jag ute och sprang, är inte i form direkt om man säger så hehe. 

På lördag kräftskiva (hatar kräftor, gillar dock umgänget) och på måndag drar vi en roadtrip ner till Götet och kollar läget där några dagar. Ska bli jätteskönt att bara göra något, när jag kommer hem är det helg, sen börjar skolan. Le och vinka, le och vinka. 

Tiden flyger fortare än ljuset

Kategori: Allmänt

Jag har en femtedel av mitt sommarlov kvar. Det är väl ganska mycket ändå? 2 veckor. Intalar mig själv ändå att sommaren är över. Jag längtar inte ens lite till skolan, inte ens den där lilla pirrlängtan man alltid brukar ha innan skolstart, den är long gone, jag saknar inte ens mina klasskompisar (undantag finns, men de vet ni redan, puss). 

Förstår mig inte på tiden. Det känns som hundra år sedan jag cyklade till gata/park första dagen för att få prova ut reflexbyxor, midsommar är så långt bort att jag måste anstränga mig för att komma ihåg hur kul jag hade och för att inte tala om peace and love!?. Sakta i backarna nu! Hur hände det här egentligen?

Det är ett faktum att imorn är det exakt 2 veckor tills vi blir äldst på skolan. Det är vi som ska se ettorna vifta med håret och vicka på stjärten när dom går deras catwalk i skolgatan för att imponera på dom äldre killarna. Det är vi som ska slita röven av oss med våra projekt, det är vi som får göra utlandsresorna och det är VI som BARA HAR ETT ÅR KVAR. Det är så jävla sjukt. 


         En liten del av min sommar

Frusna själar och stackars satar

Kategori: Allmänt

Har börjat nöta säsong 2 av andra avenyn. Alltså jag förstår verkligen alla som säger att det är tidernas sämsta serie! Men tråkigt att vara sån, föll för den redan när jag såg första avsnittet för alldeles för längesen. 

Annars går mitt sommarlov ut på att räkna ner till söndagarna då det kommer ett nytt OTH avsnitt (hehe). Vill verkligen dra ut på spänningen nu när det är sista säsongen och inte ladda ner den och se i förväg! 


Bilden visar en mycket fin kinainspirerad tatoo som jag målade en lat dag på HS. Benet tillhör Linnéa Lindmark som förövrigt just nu är påväg över vattnet och till Florida. Hann ju inte säga hejdå eller något, men jag hoppas du ser det här! Lycka till bigsiiiiiis!

Slår en knut

Kategori: Allmänt

Påtvingad försmak av framtiden. Jag hatar det här. På riktigt.