iidasoderstrom

She is always right there when I need her

Kategori: Allmänt

Idag är första dagen sen jag flyttade till Uppsala som jag spontant bara tog en vända på stan utan att ha något speciellt ärende, busy much? Då har jag ändå bott här i 3 månader.. haha, ett kvartal alltså. Sjuk grej.

Denna lilla spontanvända blev till några förlorade hundralappar genom att jag har givit nytt hem åt en klänning, ett par svarta jeans och en tröja. Investering.

Sen senast har jag haft Jacko på besök två gånger, mormor och morfar har varit här, jag har varit i Leksand och jag har julpyntat här hemma. Jag förstår inte riktigt själv hur det går ihop med de gör det!

Var ledig idag och det stod många saker på min to do list, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Hann träna, skriva sammanfattningar, shoppa och laga mat iaf! Har även haft besök av Semlan en sväng nu på kvällen och imorn ska vi ha fredagsmyyys med tacos och idol, gooosigt.




So what we get drunk

Kategori: Allmänt

Har haft sjuuukt bra helg. Det är verkligen få förunnat att ha två fantastiska ställen att kalla hemma.

Ny vecka med nya tag. Ska introduceras till labbkursen i biokemi, onsdagsfest, möjligen besök av Jacko och avslutningsvis få besök av mormor och morfar för att sedan eventuellt åka med dem till Leksand ännu en helg. Jag veeet att jag är i Leksand ungefär hela tiden. Men efter denna helg ska jag spendera några helger i rad i Uppsala, förhoppningsvis. Haha.

Livet just nu är så himla fint. Tar verkligen vara på detta, sjukt carpe diemig orkar ej. Okej bra tack hej.




Tänk att vara så

Kategori: Allmänt

På hemmaplan. Tegera igår var häftigt! Utöver det har jag käkat lunch med mamma och morbror Fredrik, haft rittävling med Jakob, pluggat och sånt. Ikväll står Wallénvägen på schemat och hamburgre på menyn, duuuuger rätt bra en fredagkväll som denna!






Rätt ska va rätt

Kategori: Allmänt



Mammas lax med citronsås

Kategori: Allmänt

Idag lagade jag lax efter mammas recept dagen till ära. Kanske inte det mest optimala för att matcha studentbudgeten, meeen ibland får man lyxa till det lite + att jag fann denna på extrapris!

Såååå jag tänkte bjussa recept på denna lyxiga, enkla och sjukt goda maträtt!

Lax
Fiskbuljongtärning
Citron
Citronpeppar
Matlagningsgrädde

Häll matlagningsgrädde i en stekpanna, smula i fiskbuljongen, kläm i citron, ös på med citronpeppar eventuellt peppar och salt om man gillar det. Smaka av såsen så att den smakar awesome, lägg i laxfilé och stek 2 min på vardera sida i såsen.

Servera med kokade morötter, broccoli och potatis. KLART!

Jag strök på lite pesto och smulade över fetaost över laxen när den var genomstekt men det fungerar utmärkt utan det också! Bon Apetite!







Långsamt

Kategori: Allmänt

Längesen! Har fått order om att bli bättre på detta, att uppdatera alltså. Kan väl delvis hålla med om det!

Sen sist har jag haft en intensiv tentavecka, skaffat gymkort, haft besök av Jacko, skrivit tenta, vart hemma i Leksand, firat halloween och börjat med en ny kurs!

Biokemi står på tapeten och än så länge verkar kursen rätt intressant! Nu i början är det rätt lugnt. Jag börjar labba nästa vecka så den här veckan är stillsam, sååå skönt. Idag slutade jag 10.00 så har hunnit med MASSOR! Tvättat, tränat, napat, pluggat, bytt lakan, städat, diskat och lagat mat. Checkcheckcheck.

Imorn åker jag till Leksand för att befinna mig på Tegera imorn, samt ha en lugn helg med lite plugg och diverse. Perfektis.