iidasoderstrom

Jag har det, du har det nu

Kategori: Allmänt

Det gick förvånanvärt lätt att avverka 11 timmar på jobbet idag! Amen to that!

Nu ska jag försöka somna med en förbaskad huvudverk för att orka upp till frukostpass på jobbet imorn. Sen blir det häng med några favoriter, har kommit på den ultimata idén som vi ska försöka fixa ihop imörå.

En förbaskat bra måndag ändå, frågor på det? Men dåså godnatt!


Ät fett och socker tills du spyr

Kategori: Allmänt

Jobbeli 11.00-19.30 idag, 8.30-19.30 imorgon. SMACK. That's life, jag och vinyl (107). Min hjärna nynnar ständigt på beatles, bob marley, simon and garfunkel och så vidare. Men det är fint.

Mycket krävande gäster denna vecka så vi klistrar på det där lilla extra leendet och lägger i en högre växel. På tisdag tror jag minsann att jag ska levla upp i arbetssökandet. Klarar inte av att gå hemma så där om dagarna längre!


Lady in black

Kategori: Allmänt

Jobbsöndag, inte mig emot!

Igår tog jag och Olivia en sväng till Sågmyra. Köpte jeans, ett linne, en tröja och en halsduk för 370 spänn. Som hittat! Resten av dagen var minst sagt slapp.

Förövrigt har jag tjänat 600 riksdaler i helgen på att köra några extra mil, löjligt enkelt. haha. Den timlönen känns ju helt okej faktiskt!



Snälla kom närmre

Kategori: Allmänt

Made my day.


vad man gör som arbetslös, del 1

Kategori: Allmänt

1: Man gör glass.


2: Man myser.


3: Man bakar bullar med en twist (choklad, både vit och mörk valde jag).




4: Man är ute och går, mil.



5: Man hittar fina platser.





När jag träffar gamla vänner har jag ingenting att säga

Kategori: Allmänt

Idag fick jag äntligen mina efterlängtade bilder som jag beställde förra veckan!! Det resulterade i utbyte av bilder i alla ramar, inklusive den stora tavlan på väggen i mitt rum. Bytte även ut bakgrunden i den till min tapet, så det flyter ihop! Blir så glad av att kolla på allt, endast fina minnen som alltid kommer finnas kvar. Slipar även på ett fotoalbum i abstrakt form, verklighet övervinner digitalt alla dagar i veckan!! Har alltså något att sysselsätta mig själv med imorgon också med andra ord, toppen.





Självklart ska mina tre svenska favoritartister vara med och pryda mitt rum!
Melissa Horn, peace and love 2012.
Kent, invigning av Tele2 arena 2013.
Lars Winnerbäck, peace and love 2012.

SMACK.

Om du letar efter nån

Kategori: Allmänt

Om du letar efter nån som följer med dig ut
en fredag kväll på stan
Om du letar efter nån som säger mitt på ljusa dan
"jag är lycklig med dig"

då ska du inte välja mig

Melissa Horn, du bara förstår. Och du släpper nytt album 2 oktober, som jag längtar och som jag önskar jag får tag på ett signerat exemplar, i skivform självfallet. Har inte köpt en skiva på eviheter, dags nu. 
 
 
 
 

Mer än du är värd

Kategori: Allmänt

Nu ska det bakas bullar i stugan. Känner mig kreativ idag! Det har resulterat i massa skrivande, planerande inför imorn då något (förhoppningsvis) dimper ner i brevlådan och så lite bullbak på det. Känns som en ganska välspenderad arbetslös dag.




En är krossad, en är din

Kategori: Allmänt

Kommer garanterat överleva den här hösten. Den känns bara trist, men de är väl det den är till för antar jag. Vill bara ha ett till jobb, något att sysselsätta mig med på dagarna. Man blir ju crazy av att bara vara hemma. Idag till exempel så jag har grundstädat heeeela rummet. Då menar jag verkligen städat, for real. Dammat överallt, rensat alla lådor (hittade 500 bortglömda kronor i ett studentkuvert jag var påväg att kasta, caaaashing), kastat 4 påsar med massa skit, dammsugit, bäddat rent, rensat garderoben och skrapat ihop två "skänka bort" påsar. Mamma, det är sant. Gjorde det till och med på eget initiativ, händer ju inte allt för ofta!

Hösten har ju sin charm i alla fall, tur det.






En liten bit av mig

Kategori: Allmänt

Av nån anledning har jag alltid känt för att skriva. Jag vet inte vad det är och det blir inte alltid så bra, men jag jobbar på det. Pysslar med en liten grej nu som jag kanske eventuellt kommer lägga ut som en novellserie. Den är inte klar än på långa vägar, men jag jobbar på det. Att publicera något som är menat att vara bra för andra är så stor skillnad från att bara slänga ur sig vad man känner och tycker för stunden. Finner det extermt utelämnande, men det handlar ju om att våga har jag insett. Här.
 

Hon längtade egentligen inte alls till just gården, som förövrigt var i ganska dåligt skick på grund av otaliga hårda vindar, kalla vintrar och gassande somrar. Det hon längtade efter var ensamheten. Slukas av mörkret om nätterna, försvinna bland tallar och blåbär, dyka under ytan i tjärnen och inte ha någon som kontrollerar om hon varit där under för länge, nästan inte finnas. Sväva mellan levande och död, känna adrenalinet, men framför allt, glömma. Glömma vad våren kom med.

..........

När fult inte längre existerar i ens ordförråd, när allt bara löser sig. Då händer det, det finns någon annan som är finare än henne i hans ögon. Fast han sagt att hon skulle hålla ut, fast han så många gånger sagt att hon är det finaste som finns, fast han trodde att dom en dag faktiskt skulle gifta sig. Ändå fanns det plötsligt nån som var finare än henne, där och då.  

..........

Hon packade det sista, släpade tusen ton väskor till tåget och såg sedan på hur samhällen flöt ihop till en gigantisk panoramabild av Sverige. Det här var hennes sommar, tänkte hon innan hennes matta ögonlock klippte slutbilden av panoramat och hon somnade.

 

 

 

Ni kan följa mina spår

Kategori: Allmänt

Igår bestämde vi oss hastigt för en utång, slutade halv åtta så då var det bara hem och svira om. Föra hemma hos Linnet med lite pojkar sedan vidare till legends. Somnade hos L och nu har jag precis kommit hem, käkar glassfrulle och börjar jobba om 1 timme tyyyp. Är "ledig" fram till fredag sen så bara att kriga!!


Faktiskt väldigt kul kväll, sjukt värt att vi styrde upp det.






Behöver nån som behöver mig

Kategori: Allmänt

Jag är allergisk mot enformighet, klarar inte av det. Det kliar i hela kroppen bara jag tänker på att sätta plant eller rensa ogräs en hel dag, eller ännu värre, en hel sommar. 

Min fritid är enformig, på sätt och vis är det ju självklart mitt eget fel. Men jag försöker verkligen, göra det mindre enformigt alltså. Behöver nya människor, eller människor överhuvudtaget, runt om mig nu. Sista terminen i trean var vår första uppgift i religion att skriva ett A4 om "Vad är min mening med mitt liv?". Som den plugghäst jag är så tog jag uppgiften på största allvar och försökte komma fram till ett vettigt och sant svar. Kom väl ungefär fram till att livet för mig går ut på att ha människor att dela livet med. För ingenting betyder någonting om vi inte har någon att dela det med. Så är det.

Just nu känner jag bara att jag lider brist på människor, kan man säga så? För jag behöver nån, helst hela tiden. Kan inte vara själv mer. Måste få prata, uppleva, äventyra, känna saker som jag aldrig känt förut. Jag behöver det, mer än någonsin.

Har slutat räkna med åren som bara förstörde.

Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser

Kategori: Allmänt

Inatt var jag uppe och letade efter ormar i min säng. Hittade ingen så jag gick på toaletten istället. Det slog mig inte förän imorse att jag faktiskt, mitt i natten, lyfte på täcket och skakade alla kuddar för att hitta den sabla ormen. Allt är så logiskt mitt i natten. Fattar dock inte varför det alltid handlar om ormar, inte första gången direkt. Det kanske är mitt undermedvetna som försöker säga mig nåt. Jag har en orm i min omgivning. Eller så är det min uttråkade hjärna som försöker hitta ett samband som inte finns, mest troligt jaaaa. 
 
Har tagit åt mig jobb heeeela helgen, men det känns faktiskt bra. Lär ju passa på när möjligheterna finns liksom. Men, jag ska iväg, så är det bara. 
 
 

Framtiden är ändå utom räckhåll

Kategori: Allmänt

Vakna med konstiga drömmar. Varför kan man inte få välja sjäv istället. Det hade vart bättre då. Grät en skvätt när jag läste de sista inläggen på Kristian Gidlunds blogg, man slutar aldrig förundras över hur denna vidriga sjukdom aldrig får ett slut, en lösning och ett botemedel.

Och nu ska jag jobba, bara sådär.


Och så vidare

Kategori: Allmänt

Igår blev det ett besök hos frisören. Gav frissan tillåtelse att kapa allt som var odugligt, vilket resulterade i 15cm kortare hår, freeeeeesh. Fick även förfrågan om att bli hennes hårmodell, kult!

Nu ska jag ta mig ut på en promenad och efter det så ska jag leta lite fler jobb.. Det måste finnas någon mening med det här va? Att jag tackade nej till Uppsala, att jag fått avslag från det jag verkligen ville göra i vinter och att jag jobbar ett par timmar om dagen. Jag hoppas på ödet tror vi är ett bra team.


Du är, dom långa milen

Kategori: Allmänt

Har inte berättat om vilken megainvestering jag gjorde här om veckan! Vi hade reebokutförsäljning på jobbet och jag knep ett par easy tones, de sista i min storlek, ment to be liksoom. Fast här kommer det bästa, priset. De kostar 1200 kr egentligen, men med rean + personalrabatt knep jag dem för 350 riksdaler. Löjligt nästan. Helt klart augustis bästa köp med tanke på att jag bär dem näst intill dagligen. Underbart.

En annan fin grej jag har upptäckt är ett program som fanns i min nya lur. Det heter Shealth och hjälper till att räkna steg, avstånd och kalorier (om man nu vill veta sånt). Helt lovely, nu kan jag äntligen mäta promenadsträckorna!




och hjärnan blev mjuk av luthersk ångest inför gud

Kategori: Allmänt

Slut som artist.


Vi lär oss

Kategori: Allmänt

Fredagsmyys, känns ju helt okej faktiskt med ny lur och allt! Falun levererade idag kan man säga, high five. Grymt nöjd.

Klart att även jag fick en smak på fredagen den 13 också, men. Sånt man får räkna med. Bara att planera om och på't igen.

Imorn blir det jobb på premiärmatchen, känns faktiskt roligt! Jag är taggad, har jobbat på tok för lite senaste tiden.


Galaxyupgrade

Kategori: Allmänt

Well hello there love.


Skisser för sommaren

Kategori: Allmänt

Jag har smockat ihop en "best of" för sommaren som varit. Till er, SMACK!

Man skulle kunna säga att sommaren kickade igång så bra som det i alla fall kunde vara då, med Tallest man!


Sedan smygstartade vi med första mysgrillkvällen hos mig. 


Alla kände oset av de stundade studentveckorna, denna var första kvällen vi skrek för fulla halsar "FY FAN VA VI ÄR BRAAAAAAAA".


Dagen då sista provet skrevs var kommen, vi firade med en planka på skoltaket och Pisakväll!


Dagen efter blev det ytterligare en grillkväll, denna gång hos Malin. Johanna käkade myror (filmbevis finns), vi spelade volleyboll och kvällen var bara allmänt bra.


Sedan blev det dags att spela in studentfilmen, fan vad bra ni är NV3.
 
På kvällen bjöds det på fest hemma hos Henka, roligaste kvällen. Är det någon som vet how to partey så är det Henny. Kvällen bjöd på bad, Kent, djupa konversationer och bergsbestigning. 


Sedan var det Månsis tur att kirra festen, TE3 + NV3 var en vinnande kombo helt enkelt.


Vi besökte Gruvberget med klassen och Marcus fyllde 50.


Bästa kvällen på berget, denna kväll vet ni redan allt om så ska inte uttråka er med mer information. Men ♥ i alla fall, de vet ni.


Studentfotbollen var ett faktum och nördarna tog sig hela vägen till semi, sjukt ändå. På kvällen var det utomhusfest för alla som ville, Emma bjussade på kanske inte helt riskfria pommes.


Balen, vad finns det mer att säga? ♥ 


STUDENTEN!♥
 
Midsommar kom och jag fick killarna att binda kransar med lilla mig, måttligt glada. Bra midsommar trots tidig hemgång och jobb i alla fall! 
 
Midsommardagen, dagen då vi tog igen för allt jag missade på midsommar. 


Ingen fest utan kottar, mitt crew alltså. Ni är min sommar. 


Det blev dags för att fira midsommar i Olsnäs, självklart med crewet vid min sida!


Som vi hade väntat för att komma utanför Sveriges gränser. Turkiet hägrade och det var så himla bra. 


När jag kom hem var det bara direkt på't igen, vi drog till Stockholm en helg och hade det bra.


Sen var det dags för en flottkväll, förträffligt.


Någonstans där stannade mitt hektiska liv av lite. Njöt av lite ledig tid plockade hallon, badade och myste runt helt enkelt. En liten kräftskiva och en utgång på det.
 
Eftersom jag är väldens mest lättunderhållna människa så tog pappa med mig till björnparken och min dag var gjord. 
 
Vi spenderade några timmar i gamla fotoalbum och man får liksom aldrig nog.
 
Sen kom helgen som har fått mig att klara mig igenom alla jobbtimmar av längtan. Winnerbäck/Kenthelgen har jag valt att kalla den. Och damn vilken favvis det är!
 
Jag har verkligen haft en himla fin sommar, har hunnit med så himla mycket kul och jag ångrar INGENTING. Mina fina fina vänner, förstår inte hur jag ska klara mig utan alla nu när det är nya tider på gång! Ni är så fina och förtjänar det bästa, alltid. PUSS på er!♥
 
 

Nu har magin brunnit ut

Kategori: Allmänt

Tidigare idag stal jag mammas bil. Med mig tog jag en bra bok, en termos och några byttor och styrde sedan mot okänd destination. Stannade bilen uppe på Åsleden, letade svamp och bär utan större framgång. Satte mig istället på berget och läste ett tag, tror till och med att jag slumrade till en stund. Finns inget bättre än att sova utomhus, nästan.

Det var så skönt bara. Vara ensam ute i skogen med lingonen och ekorrarna. Balsam för själen, som dom så vackert säger.






Din att ta med, att ta ut, att ta in

Kategori: Allmänt

Kan inte minnas sist jag hade en sånhär lugn helg! Skönt som omväxling faktiskt. Igår flydde jag och Bollan fältet och myste hemma hos morran och morfar, som att vara 7 igen!

Sen att det är en bit in på september och inga höstkänslor, överhuvudtaget, har infunnit sig känns underbart!

Är ledig fram till torsdag nu så ska försöka planera mitt liv lite.




Eller nåt helt annat som också är privat

Kategori: Allmänt

I lördags var det feest på schemat. Johanna ska iväg till Malmö och här lämnar man ej utan att ställa till med ferre först! Kul kväll faktiskt!

Igår blev det rehab deluxe med brunch på gc, sänghäng och hallen. Funkis. Måste dock skaffa mig en hobby nu på senare dagar, när jag inte har så mycket jobb menar jag! Elefantpolo, kricket och gyttjebrottnibg känns rimligt. Fullt upp, hörs!








Du är min typ

Kategori: Allmänt