iidasoderstrom

Som om tiden stått still

Kategori: Allmänt

Diggar denna dag alltså. Mys kan vi kalla den. Lite julmarknad, lite jobb, lite film och lite kalas. Sånt som funkar!

Lördagskos från niotillfem på det.




When your past visits

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från ett väldigt lyckat läkarbesök, känslan är over the top. Som en grekisk gud ungefär. Sjukt glad!

Jag ska jobba hela helgen. Körde frukost imorse, klockan fem är det arenan som gäller. Imorn kvällsjobb på mases och sen blir det matchjobb på arenan söndag. För en gångs skull känns det till och med härligt att jobba helg. Jiihaa typ.

Jag är lycklig. Måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag. Så. Söndag väntar vi med.


I poolen luktar världen klor

Kategori: Allmänt

Men jävlar i havet vilken värmeabstines jag har i denna storm. Det rycker i äventyrsnerven. Börjar bli uttråkad här.



 








 






 

En tiger som skäms jag vet hur det käns

Kategori: Allmänt

Man vet att dagen kommer blir bra om den börjar med att man får åka gratis på morgonbussen. Man skulle kunna tro att jag slapp betala pga min charm, men idag berodde det på att resans mål blev Karlstad när chaffisen skulle knappa in Grytnäs. Ibland ska man ha tur. Grötfrulle på det.

Gick hem när jag slutade, åt grötlunch och har nyss färdigställt en variant av chokladbollar (utan choklad). Låter lovande vavavava. .

Det blir nog grötmiddag också, temetusan. Och imorn är jag ledig. Va ba de.






100 g kokosolja
3 dl havregryn
0.5 dl socker
1 dl kokos
1 lime (skal + saft)

Gegga ihop allt, rulla bollar, doppa i kokos. Mums.

Andas, tänker, känner samma sak

Kategori: Allmänt

Jag lovade Malin att jag skulle bli bättre på att skriva när vi skypade i förrgår. Går sådär, haha.

Jobbar i alla fall, vilket är asbra. Lite annorlunda sysslor denna vecka dock! Storstädning av utvalda rum, upplevelse.

Annars tränar jag väl på och kollar paradise hotel ungefär. Orkar inte att jag har börjat följa det, ruggit underhållande i alla fall. Tur de.



Det finns inga ord för det på det här jävla språket

Kategori: Allmänt

Idag har jag läst ut den där boken. Några tårar fattigare och några tankar klokare. Är oerhört glad att jag läste den.

Allting jag skriver känns dumt och tunt. Vet ej varför. Jobbig känsla.

I alla fall så är jag glad idag, anledningen är jag inte heller säker på. Vi kan kalla det magkänsla, eller nåt.

När jag är lite modigare, då ska ni få nåt.


Svag för solen

Kategori: Allmänt

Min morgon. Lat dag med trevliga nyheter! Glädjer mig åt att det är fredag och inte lördag, ni vet. Det lilla som man blir glad för!

Saknar mina kompisar och att vara någons, helt spontant bara. Annars så!




There's no leaving now

Kategori: Allmänt

Perspektiv. Sträckläser bloggen i bokform. Fantastiskt ärligt berättande.

Tanken som slår mig är att jag måste jaga mina drömmar medans jag kan, innan det kan vara för sent. En bieffekt av berättelsen säkerligen.

Samtidigt blir det svårt med perspektivet man får. Kristian hade ett rikt liv, det skriver han själv. Det känns bra att han hade det bra innan som där åren, innan en abstrakt sjukdom långsamt började äta upp honom inifrån. Jag kan ligga i soffan vissa dagar och önsketänka mig själv tio kilo lättare samtidigt som Kistian tappade tio kilo mot sin vilja och tynade bort till så småningom ingenting. Det är för mycket att förstå sig på.

Det finaste jag läst hittills är hans längtan efter barn. Som han aldrig kommer att få. Hur han genuint längtade efter att få springa, klättra, trösta och prata med sitt barn. Han visste att han skulle bli en bra pappa. Resultaten och responen av dessa inlägg blev att folk skickade mejl om hur de tog ledigt i slutet av dagen för att få tillbringa några extra timmar med sina barn, att de kramade dem lite extra hårt och fortsatte med att älska dem mer för varje dag som gick.
SÅ. HIMLA. FINT.


resan mot livets slut och alltings början

Kategori: Allmänt

Fantastiskt sorglig bok. Den baserar sig på bloggen såklart. Jag läste den ibland men blev så ledsen av den, så ofta lät jag bli. Det går lättare i bokform, det känns bättre än en skärm.

Det är så fint att mellan allt det hemska så ler man ibland för det är så fint och roligt. Inte sjukdomen förstås, men små inslag från det som fanns innan, tankar som fanns då och hoppet om framtiden.

Jag höll ett tal om cancer sista året i skolan, skäms nästan nu.




Ingenting kvar

Kategori: Allmänt

Lasse fick följa med mig i lurarna på promenaden idag. Längesen jag lyssnade på honom, fint i alla fall. Krängde en middag på legends efter det. Ungefär jättegott kan vi sammanfatta det. Annars har fotbollen och paradise hotel stått för underhållningen, haha vidrigt program.




En annan tid

Kategori: Allmänt

Kortpass på jobbet och planlös dag leder till att jag sitter här. Drömmer mig bort på hemsidor om volontärresor, det är verkligen någonting jag vill göra. 4 veckor (minst) på en exotisk ort, bättra på engelskan, träffa nya människor och vara ute i naturen med massa djur. Det sprätter i hela kroppen när jag tänker på det. Är mest inne på Costa rica, Zanzibar och Sydafrika. Har alltid varit faschinerad av sköldpaddor (har alltid velat ha en named Jack, haha vet ej varför) så det skulle ju vara drömmen att åka på något sånt. Annars nån typ av regnskog eller safariresa. Lönen från Mases räcker inte riiiiiiiktigt till än men hoppas verkligen att jag får möjligheten att genomföra en sån resa någon gång i mitt liv i alla fall. Kan inte komma på något bättre att lägga sparpengarna på, verkligen äventyr. 




 

Du säger att jag skrämde bort dig

Kategori: Allmänt

Känns som att denna dag är en never ending story. Har jobbat sen 08.30 och har 1,5 timme kvar. Aldrig vart med om en segare dag. Jättelite gäster också. Men man skola icke klaga. Min "förkyldning" har dragit sig tillbaka också så imorn blir det träning efter jobbet. Längtar typ, har vart förslappad i en vecka nu.. haha. Funderar även på om jag ska lägga upp lite mer smakprover i veckan av "novell serien" jag skriver. Eller kanske rent av publicera hela del 1? Problemet är bara att jag själv tycker allt blir löljigt eller fult. Har fått jättefina kommentarer om den, tack för det 💋. Men ni vet, man måste ju gilla det själv också.

Våga vara rädd

Kategori: Allmänt

Dagen har spenderats på vift med Olli, farfar, Liljan och pappa. Firade pappa en dag för tidigt med lunch på Moskogen. Nu är jag på jobbet, de skjutsade ut mig så jag visade runt på Mases. Ikväll är jag ensam och övergiven, men vad gör det om hundra år?






Gissa vad du glömde

Kategori: Allmänt



Får jag gå precis så nära

Kategori: Allmänt

Dödligt trött imorse när jag skulle upp till bussen, fortsätt simma tyyp. Gick över förväntan att jobba på matchen igår i alla fall! Fick hänga med kärkorna på loge öst, jappjapp.

Efter mitt frukostpass idag så gjorde vi en dagsutflykt i Näs, det grillades supermackor. Foodporn, sate vad himla gott det är alltså! Jennyjoe, Emil och Måns såklart, vilka annars?

Imorn blir det kortpass på mases sen hem och svira om för arenajobb, känns grymt trots att en förkyldning försöker entra min kropp och passera mitt immunsystem. You better work bitch, eller nåt (min hatlåt förövrigt). På återseende förhoppningsvis.




Den är inte jag

Kategori: Allmänt

Intervjun kändes jättebra! Verkligen inget att vara rädd för. Tjejerna som intervjuade var jättetrevliga! Det var 3 till där, så först var det gruppintervju och en teamövning där vi skulle planera en fest tillsammans. Efter det var det individuella samtal och jag fick börja. Inte alls så läskigt som jag trodde det skulle vara, avslappnat och flöt på bra. Jihaa.

Slirade in på IKEA efteråt, Emil och Jenka var med som skjuts och mentalt stöd, där käkade vi frukost nummer två och glass.

Nu ska jag relaxa tills jag går på mitt pass på arenan för kvällen.


jag drömmer om en framtid utan dig

Kategori: Allmänt

Har fått lite jobb hela veckan, känns grymt! Imorn är det intervju för hela slanten sen jobb på arenan som gäller. Är lite nervös faktiskt, hoppas det lägger sig!
Annars har dagen bjudit på kortpass, ett mindre lyckat försök till träning och häng med Linnet. Lite lagomt sådär. Lessar dock på mina odugliga benhinnor. Trodde att jag växt ifrån det där, icke sa nicke. Kom smygandes idag. 4 km löp var vad de orkade med idag, fick dock lov att stanna och stretcha ut dom stup i kvarten för att uthärda smärtan! Så satans onödigt så det finns inte. Får börja bygga bygga muskler istället.. höhö.


Mina vänner ville va som han

Kategori: Allmänt

Då har vi gjort Uppsala! Sjukt angenäm stad faktiskt.

Fredag:
Tog morgontåget, fastnade i Avesta för någon klant kört in i ett par tågbommar och nån elstolpe. Hamnade brevid en tant från By som helt random visade sig vara bekant med mormor och morfar och hade en bror som bodde granne med mina släktingar, rätt sjukt! Väntade en timme på ersättningsbuss, kom på den och rullade mot Sala. Mitt i skogen blev det totalstopp i trafiken, stog still ett tag. Det visade sig att nåt annat lyshuvud hade krockat med en älg. Vilka är oddsen? Kom fram två timmar senare än tänk. Mötte upp Bella och käkade på norrlands nation. Gick hem till henne fixa och dona och gav oss iväg på förfest/korridorsfest. Riktigt roligt!! Konstigaste jag vart med om tror jag, haha. Så himla roliga, snälla och trevliga klasskompisar har hon! Lite avis på allt som händer. Hittade min finska tvilling enligt vissa.










Lördag:
Vaknade halvbakis hos Bellis och stressade för att möta upp Oliven och Fellan. Tina anslöt till oss och vi spenderade dagen på stan. Käkade fetaste buffélunchen på Thai village, har nog aldrig ätit så mycket i hela mitt liv. Sjukt. Myste till smb i Felleläggan.





Söndag:
Frulle, fika, subway och tåg mot hemmaplan ungefär. Befinner mig i skrivande stund på farsdagmiddag på Lisselby. Mormor stek + tårta.
"so much food, so little time"

Ge mig allt jag borde ha

Kategori: Allmänt

Jag har stått bakom en spegel
Försökt och se vad jag ska se
För jag har hört att man blir vacker
Först när man känner sig som det


 
Såhär ser jag inte ut idag. Idag är en fuldag, ingenting är fint, allt sitter dåligt, ser 10 kilo tyngre ut och allt det där. Ni vet. Rätt sucky timing dock eftersom jag försöker packa, ej bra kombo. Som att det är lätt att packa i vanliga fall liksom och så en fuldag på det.. Men eeey, överlever säkerligen! Morgontåget ska ta mig några mil söder ut i landet, fint. 
 

Ur en klar himmel faller bomben ner

Kategori: Allmänt

Om morgonens händelse inte hade varit irl hade man kunnat tro att det var ett tvättäkta wake up call! Hursom så slirade jag och Jenka till 157 efter jobbet. Jag blev lite halvt småförälskad i en jacka som jag ej köpte.. Köpte en tröja och nya jeans däremot (kände mig lite tjock förra veckan när jag lyckades spräcka mina gamla, haha). En lunch på Siljan hann vi med, detta pga utelåsning. Vissa dagar lyckas man helt enkelt bättre än andra!

Imorn 11 timmarspass, duger gott! Efter det stundar Uppsala och jag har hört ryktas om korridorsfest, hörde jag ett wehoo på det? Vi säger så!



Låt dom komma nu

Kategori: Allmänt

Sjukaste grejen imorse.

Skulle simma, kommer in i omklädningsrummet (klockan sex på morgonen) och tycker jag hör ljud från simhallen. Kommer ut dit när jag är ombytt, ingen där. Börjar simma, simmar hälften och måste kissa. Går upp till toan som finns i poolrummet, låst. Toalettfan är låst, jag blir vettskrämd för det är mörkt inne på toan också. Tänker att neej men den kanske är trasig så dom har låst den bara. Är lite nojjig resten av längerna, kollar bak om det är någon där, men de är det inte. När jag är klar går jag in och byter om, stöter på en "kollega". Frågar om hon vet varför toaletten är låst, hon vet inte men tycker jag ska fråga vaktmästarn på frukosten. Hon går ut i simhallen, kommer tillbaka efter 1 minut och säger "Ida.. toaletten är inte alls låst".

Liiite skräckslagen eller. Alltså jag är 100% säker på att toaletten var låst OCH släkt. Det finns TVÅ alternativ antingen nån sjuk jävel som har setat där i mörkret och planerat nåt dåd i över en timme eller så spökar det.

Inget av dessa två alternativ känns ju direkt bra, kul. Kommer nog våga simma mer nu alltså!





(innan upptäkten)

Vad är min tystnad värd

Kategori: Allmänt

Imorse gav jag mig själv en utmaning gällande löpdistansen. Kändes riktigt bra att klara! Baby steps.

Åkte ut i skogen med pappa och plockade trattisar, sjukt att de finns fortfarande! Det resulterade i lyxmiddag, biffar med kantarellsås, mumma! Jenka har hållt låda här idag. Skönt att ha en kompanjon som heller inte har så mycket jobb.

Imorn frukostpass och Jenkahäng, perfektis.




It could save me

Kategori: Allmänt

Fick ett kul sms av Virre idag. Han kom förbi och sa hej innan han skulle med tåget till Uppsala. Har knappt sett han sen studenten så det var riktigt kul! Ruskigt glad över att ha såna vänner.

Förresten så blir det ett besök ner till Uppis i helgen. Jag och Bollan har pratat om att vi ska göra det hela hösten men det har inte passat med jobb och så. Men i helgen tar vi som sagt tummen ur!
 
Började såklart leta bilder nu och hittar tusenmiljonermiljader saker som jag är så glad över att få ha varit med om! I alla fall, inte direkt svårt att hitta bilder på Vickvire, haha, linsluuus.






Hittade den här bilden också, saknade människa! 
 

Nån dag när du har glömt hans namn

Kategori: Allmänt

Nytt.
 
 

Jag har sett allting förut

Kategori: Allmänt

Riktigt lyckad kväll igår faktiskt! Sov 4 timmar inatt, förstår inte min hjärnas logik när det kommer till sömn. Jag vaknar 7 varje morgon oberoende på om jag lägger mig 21.00 eller 03.00. Sjuk grej. Trött dag. Napade på Olivia 20 min innan en kväll på jobbet i alla fall, sköönt och fruktansvärt effektivt! 
 
Börjar få lite ångest över jobb nu också. Har inte alls mycket i november, inte kuul. Men ska ju i alla fall på intervju nästa vecka, bättre än inget. 
 
 

Halloween

Kategori: Allmänt


















Och så blev du mitt sår och jag blöder ihjäl

Kategori: Allmänt

Finns inget bättre än att få klä ut sig. Go hard or go home! (eller båda).








I'm getting there!

Hundratusen ögon stirrar på oss

Kategori: Allmänt

Hockeykväll ikväll! Första matchen på plats för den här säsongen. Fördel med att ha Mattias i familjen, hehe.

Men först, våffelmiddag!