iidasoderstrom

2013

Kategori: Allmänt

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?

Men jaaa. Massor ju! Tog studenten, gick på bal, levt singelliv (haha) osv. 

Vilka länder besökte du?
Finland skulle jag kunna säga i och med studentkryssningen, men struntar i det. Annars är det väl Luxemburg och Turkiet som jag kan räkna med. Nöjd. 

 


 

Vad var din största framgång 2013?
Måste svara skolan på den! Mina betyg och att jag kom in på biomedicin i Uppsala. Sen att jag tackade nej är ju en helt annan femma. Har fått mycket beröm på jobbet också vilket alltid är roligt!

Bästa köpet?
Måste nog bli min nya lur och min höstjacka!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja såklart. Studentveckorna är någonting som någon aldrig kommer kunna ta ifrån mig! Egentligen var jag rätt ledsen under den perioden, men allt som hände och alla vänner gjorde allting så.jävla.bra så det var omöjligt att ens tänka ledsna tankar dom veckorna!

 

Och ledsen?
Ja det med. Men det positiva överväger ju alltid det negativa. Det är defenitivt mer saker som gjort mig glad så ingen idé att fundera över resten!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
Typ alla Kents låtar, för 2013 är Kents år. 2012 var Tallest mans år. Är riktigt nyfiken på vems år 2014 kommer bli!

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare över lag! Vilket också var någonting jag lovade mig själv att vara 2013 i jämförelse med 2012. Men 2014 ska jag vara ännu gladare, så det då. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat! Utan tvekan. Annars är jag rätt nöjd.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Vart småsur. 

Blev du kär i år?

Nej.

Favoritprogram på TV?
Farmen och Bonde söker fru! Haha, helt seriöst.

Bästa filmen?
Har faktiskt typ inte sett på film alls under 2013. Har inte så stort filmintresse! Men om jag ska säga nåt så blir det torka aldrig tårarna serien.

Bästa boken du läste i år?
Utan tvekan den första av Kristian Gidlunds böcker. Sedan 50 shades serien. Kontrasten mellan dessa.. 

Årets bästa låtar?
Är så dålig på att lyssna in mig på nya grejer. Men får helt enkelt svara Melissa Horn nya album och alla låtar på det. Förbannat bra!

Bästa matupplevelsen?
Pizzan i Linnéas säng klockan 02.30 efter en blöt utekväll. Någonting utöver det vanliga. Pizzakillen hade lagt sås på min margherita och mitt hjärta brast lite för jag hade aldrig någonsin fått sås på en margherita förut, och det smakade så förbaskat bra!

Något du önskade dig och fick?
Världens bästa student.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag jobbade dubbelt den dagen men ändå var dagen så himla bra!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Svårt att säga, klart det finns! Men jag är glad för allt jag bär med mig från 2013, både positiva och negativa grejer. Inget specifikt som jag kan komma på precis just nu.

Vad fick dig att må bra?
Mina kompisar alla dagar i veckan. Så jäkla fina är ni!

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Kanske att bli kär. Jag var nog inte redo för det 2013. Och det är ju inget man kan tvinga fram men det skulle nog vara trevligt, förhoppningsvis!

Vilken kändis var du mest sugen på?
Channing Tatum, skrällen! Annars Martin Wallström som spelar den blinda killen i ego. Möms.

Vem saknade du?
Min mongomalin saknar jag.

 

De bästa nya människorna du träffade?
Har inte träffat så många nya människor. Mest börjat hänga mer med gamla bekantskaper. Är så glad att jag har blivit bättre kompis med Johanna och att Jag, Jenka och Linnet har hittat tillbaka till varandra. När vi gick i skolan fanns inte riktigt tiden. Men nu skulle jag aldrig klara mig utan dom två! 

Högsta önskan just nu?
Att 2014 ska bli minst lika bra som 2013. Att jag kommer in på universitetet (och kommer på vad jag vill plugga) och att alla i min närhet får vara friska och må bra! 

 

Work

Kategori: Allmänt

Gymmet kallade direkt på morgonen. Var hemma 09.45 och hade då fått ett fb meddelande om att det var drop in intervjuer på Mårtas under dagen. Snbbade mig in i duschen slängde mig efter mitt cv och tror jag var där 10.10 alltså.. Haha snabba puckar. Fick komma in på intervju direkt och blev klar rätt snabbt så jag hann till mases till kl 11.00 när jag började jobba där. Stressmorgon. Iaf. Fick ett samtal runt fyra om att JAG FICK JOBBET!!!!

Så jäkla sjukt, med alla motgångar jag har haft inom jobbsökandet den senaste tiden. Underbart.

Ganska kort varsel på allt, men ansällningen är i alla fall från vecka 3 och innan dess ska jag in och skriva på papper samt läras upp. Kan ju bli bra det här. High five!



Spelar det längre någon roll

Kategori: Allmänt

Skön dag minst sagt! Lite jobb, gymmä, hockey och tvhäng. Som det ska vara nån dag innan nyår.

Fick beröm på gymmet! Haha händer ju inte varje dag. Jag citerar "jäklar vilka ryggmuskler du har, det ser skitbra ut". Tack, I guess haha. Genant osv. Själv har jag ej sett dom än, musklerna alltså. If I had eyes in the back of my head typ..

Om två dagar är det nyår också! Ska firas såklart. Och detta då alltså med friendoz, slänger in ett såklart där med! Kan nog bli riktigt bra!!


Den här godingen får vara med igen för att den är just det, en goding.

Vapen

Kategori: Allmänt

Gårdagens comback på gymmet efter all julmat var ju verkligen något utöver det vanliga. Träningsvärk har fått en helt ny betydelse. Köttade på lite extra såklart när jag ändå vart ledig tre dagar och enda träningen jag har utfört är mellan soffan, matbordet och toaletten ungefär. Gött hä. 
 
Skötte frukosten på Mases imorse och nyss kom jag hem från en lunch med Jenny och Johanna. Så himla kul att träffa Johanna igen, hon åker tillbaka till Malmö imorgon dock. Kul så länge det varade. Samlar krafter för att kriga igenom ett jobbpass på arenan nu. Det är i princip fullbokat överallt så det blir nog inte en lugn stund. Fullt ös. 
 

Juldagen

Kategori: Allmänt

Juldagen är ju en hit! Så kul att ha alla kompisar samlade igen efter nästan ett halvår.

Vi började med förkaka hos Johanna. Riktigt roligt hade vi där! Fick sen skjuts till arenan. Förväntningarna var ju att dansa hela jävla kvällen, inte riktigt så va. Pratade och kramades mest med allt folk som man inte träffat på 100 år. Så himla kul! 01.10 stämplade jag ut och tackade jag för mig. Haha.

Vaknade upp så.jävla.bakis imorse. Ville avgå från mitt liv ungefär men nu är jag på banan igen!

Redten av dagen ska vi fira 42 taggaren Mori, kolla hockey och käka gomiddag. Hoppas på en film till kvällen också!









Happy christmas your arse

Kategori: Allmänt

Hehehe. Favorit jullåten, alla kategoriger.

Har haft en fantastisk julafton! Lugn och skön. Började redan förra året att faktiskt känna mig äldre bär det kommer till julafton, otroligt skönt. Innan har ju julafton bara varit en enda lång väntan på nästa moment som skall ske.

Har fått megabra paket och är såklart jättenöjd. Sen att ha möjligheten att få fira med hela familjen samlad gör mig varm i hela hjärtat ju. Älskade familj ♡












Efter något mer

Kategori: Allmänt

Den andra granen är färdigklädd, det luktar glögg i huset och alla paket är inslagna. Sånt som funkar!

Julen ska firas på samma sätt som alltid, halva dagen hos pappa och halva hos mormor och morfar. Ska bli så mysigt! Jag och Olli har nått åldern då vi inte får några julklappar och istället är med i det omtalade lotteriet som de vuxna! Jag har köpt åt Johan och Johan har köpt åt mig. Känns asskönt att slippa all pakethets ju!


Granen står så grön och grann i grottan

Kategori: Allmänt

Har vart på bra humör idag precis som jag förutspådde!! Älskart. Förutom jobb så har jag och pappa klätt granen, och druckit vildmarks glögg.

Fick ett sånt jäkla spännande mail idag och jag lovar er att om alla håller tummar och tår för att detta ska gå vägen så berättar jag strax vad det handlar om!! Daaaayaamn, det är verkligen någonting jag vill göra. Hoppashoppas!




Sen december ingen snö

Kategori: Allmänt

Kammade hem tredje priset i lagtävlingen på bowlingen! Är ju lite utav en fena pä det där. Synd att det är en tursport bara.. haha.

Jobb imorn, jag åkte på den. Men imorn kommer jag vara på bra humör och ha träningsverk i magen. Och satan vad jag gillar det!








För dig gjorde jag allting fel

Kategori: Allmänt

Idag har sett ut precis som igår. Dock inkluderade denna dag en fruktansvärt skön nap på 1,5 timme på eftermiddagen. Borde införas som oskriven lag i sverige, en eftermiddagslur alltså! Lite som en siesta fast tusen gånger skönare.

Aah, fan vad fin du är. Så är dagen halfway there!




Du kan väl ruttna på en stol i mitt kök

Kategori: Allmänt

HUR KAN JAG VARA SÅ FÖRBANNAT TRÖTT HELA TIDEN??? Jag bara undrar för orkar inte med att vara såhär oproduktiv längre. Blä.

Ännu mera frukostpass, bättre än inget alls defenitivt!! Gym i vanlig ordning efter det. Kickade i mina nya tights, att jag ser två meter bred ut i dem är ju en annan femma.

På onsdag är det julfest med Mases på bowlingen, det kan man ju längta till!




Att vara utan känslor

Kategori: Allmänt

Myste runt med Jenkisen på Gårds igår kväll. Hur skönt som helst att bara sitta och prata massa. Senare fick vi sällskap av Erik och en rätt så packad Månsi. Haha. Mysigt var det i alla fall!

Idag krigade vi oss till kupolen, jag, olli och Mattias. Jag kom hem 400 kr RIKARE haha. Olyckat. Skulle byta ett linne men hittade inget jag gillade just då, så det får vänta.


12/12

Kategori: Allmänt

VEM FÅR INTE FÖLJA MED IN PÅ SYSTEMET? IDA, KATTEN, GLASSEN.
19 år alltså

Har verkligen haft en toppendag trots massa jobb! Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna alla fina människor i min omgivning!

Pappa gick upp 05.30 för att hinna ge mig fika och presenter på sängen.



Gick ned för trappen för att kolla julkalendern och hittade en lurig lapp från Olli.








Efter första avklarade jobbpasset gick jag in på Jenkas blogg hittade detta inlägg http://mobil.jennybergkvist.devote.se/blogs/27711410/12-december.htm och blev så himla glad.








Efter ett tag hemma knackade det på dörren och in klev Emil med chokladbollar som han hade gjort, king size.


Och utöver detta alltså telefonsamtal, facebook meddelanden och guldvärda sms. Fantastiska fina vänner vad jag tycker om er!

Så säker

Kategori: Allmänt

Såhär slutade min dag. Angenämt.




Hon ringer aldrig mer igen

Kategori: Allmänt

Dagens träning avklarad för ett bra tag sen nu. Ska nu försöka fräscha till mig lite för att sitta i repan på jobbet nån timme. Kul att testa på något nytt!!

En annan grej jag hunnit med idag är att lära mig mitt nya telefonnummer. Inte lätt att komma ihåg det nya när man har haft samma i tusen år typ. Grejt ju.

Imorn äre både kortpass på mases, jobb på arenan OCH födelsedag om gäller. De ska va gött å leva.


Kärleken väntar

Kategori: Allmänt

Bensinpriset måste höjas till 42 kr/l för att Sverige ska nå sina klimatmål, kineser springer nakna i Sthlm och här sitter jag och funderar på livet. Jag tycker det märks så väl när det börjar dra ihop sig mot jul. Folk är lite mysigare liksom. Bjuder till lite mer. Håller handen och ser lite gladare ut. Helt fantastiskt ju! För dom, haha.
 
För ett tag sen pratade jag med en kompis om folk som "inte vill ha nåt förhållande just nu". Personligen har aldrig förstått mig på dessa nissar som använder uttrycket för uppenbarligen så har de ej:
 
1: hittat den personen som de VILL ha ett förhållande med 
 
eller
 
2: förstått inebörden i kärlek.
 
Rätta mig om jag har fel men, kärlek kommer väl för tusan inte på beställning. Man kan ju inte gå omkring och ba aah NU EXAKT vill jag ha ett förhållande, så skaffar man sig ett. Det är ju snarare PANGBOOM när man minst anars det (ibland) och så blev man kär. Blir man riktigt jävla dökär så tror jag inte man ger upp det för att "man inte vill ha ett förhållande just nu". 
 
Sen är ju kärlek en väldigt fin överenskommelse (kan man kalla det så? förklarar snart!) mellan två, eller kanske flera personer. Så överenskommelse, på sätt och vis är det ju de. Man bestämmer hur man vill ha det så att alla parter bli nöjda, ni fattar. 
 
Det här kanske låter som ett elkat inlägg, inte meningen alls. Reder bara ut frasen i fråga. Använd den inte, snälla. Det finns ju såklart tider då det passar bättre och sämre att bli kär, men det är ju inget vi kan styra över. Go with the flow typ, lite så. '
 
Ska passa på att tillägga att detta inlägg ej syftar på något som händer mig för tillfället, endast rent allmänt. Man har ju hört dilemmat några gånger! Kärlek är ju ashärligt! (nej jag är inte kär heller, goin with the flow bara)
 
 

 

Det är visst nån som är tillbaka

Kategori: Allmänt

Ibland älskar jag dessa kortpass på morgonen! Man kommer upp i tid och hinner göra massor efteråt (om man har orken.. hehe). Jag har i alla fall besökt gymmet, fixat lunch och nu tänkte jag ta tag i mitt stökiga rum. Lite senare ikväll känner jag för att julbaka lite här hemma, vi får väl se om jag kan få med mig Olli på den planen! 
 
Är det bara jag som har totalfastnat för julkalendern? Jag älskar den! Bästa på länge ju (bortsett från förra året). Hetaste tipset i serieväg just nu, höhö. Jag och Ollan sitter som klistrade framför svtplay. 20 och mycket snart 19 år, whopa. Grymt ju. 
 
En annan grej som jag har funderat på idag är "lycka" i vardagen. Asså ni vet när man bara är inne i ett flow hela dagen och det känns som att alla andra människor är synkade med en själv så allting bara känns så jävla skönt. Sen andra dagar är det precis tvärt om, som att alla andra är synkade och en själv har hamat utanför den där lilla synkcirkeln. I alla fall, jag har haft det förstnämnda flowet hittills idag. Anledningar:
 
* När jag väntade på bussen imorse stod en tjej där som visade sig vara jättetrevlig och erbjöd mig skjuts istället för att vänta på bussen, baaaam flow.
 
* På gymmet stod jag och lökade som vanligt på crosstrainern, då kom det en gubbe och satte igång med roddmaskinen precis brevid = fläkt på köpet, baaaam flow. 

* När man inte vet om det finns någon mat hemma, slänger ihop nåt och blir asnöjd, baaaam flow IGEN. 


Återstår ju att se om det bli flow i städningen också! 
 

Allt har ett pris tänk dig alltid för

Kategori: Allmänt

Julfest igår. Sjukt mycket folk men riktigt kul! Så roligt att se hur folk är att umgås med när de inte jobbar. Idag känner jag lite att kanske jag och alkohol inte är bästa vänner, men det är smällar man får ta!

Idag står roadtrip på tapeten. Lilla Thilde ska döpas i By. Kul att träffa alla igen!






Var det du som höll för hårt

Kategori: Allmänt

Comeback på gymmet idag. Knökmycket folk, hatar det. Man kan liksom inte köra sitt eget race då och vänta och greja. Ganska logiskt. Det fick alltså bli att låta flåset jobba. Gick bättre än väntat och jag kunde kötta på från ungefär samma nivå jag slutade på för 7 månader sen. Haha känns ju sjukt att skriva. Studenten förstörde allt! När musklerna ska få jobba blir det bog andra bullar.

Jag saknar mina kompisar och längtar efter festligheter. Det bästa med flera jobb: multipla julfester. På lördag blir det på arenan, peppad.




Är det här allt

Kategori: Allmänt

Befinner mig i vanlig ordning på jobbet. Det är så mysigt här nu när det är julpyntat överallt! Kör dubbel idag så börjar bli lite trött i huvudet. Jobbade dessutom på matchen igår, under underliga omständigheter. Lite paradise på det ikv så är man nog på banan igen!

Även fast helgen har stavats jobb så har den vart go. Myst omkring mest. Har hunnit se känn ingen sorg, bevikelse. Hade för stora förväntningar på den! Hängt med Jenka och Linnet och så. Det har även slagit mig att jag fyller år, jättesnart. Hade nästan glömt, kan bero på att 19 inte direkt är nåt stort att se fram emot! Haha. Sjukt att Jojo och Jenka och alla istället fyller 20 om nån månad. Hejhej typ.