iidasoderstrom

Och det kommer ta tid

Kategori: Allmänt



Som en elektrisk chock genom skelettet

Kategori: Allmänt

Blåbärste, öppet fönster och höstlukt. Jag trivs så himla bra med att vara själv ibland, verkligen. Speciellt nu, kollar på vänner som har svårt att bestämma framtiden för de har något eller någon att anpassa sig till, som håller i och håller kvar. När man flyger solo har man bara sig själv att tänka på och det är så sjukt befriande att bara kunna göra det som faller en in! Vara hemma, flytta, plugga osv osv, ingen/inget som påverkar ens val. Sen är jag även så himla glad över att mina föräldrar låter mig göra precis vad jag vill! Dom har aldrig lagt någon press på mig, det är alltid bara jag själv som har gjort det. Jag vet att vad jag än bestämmer mig för att plugga, eller vilket jobb jag än kommer få så kommer dom vara stolta för att jag har tagit mig dit på egen hand. Alla människor har olika förutsättningar, det är något som vi aldrig kommer ifrån. Det bara är så. Jag är nöjd med mitt utgångsläge, var jag befinner mig och vad jag har att bygga på. Uppväxt, vänner, betyg och erfarenheter. Jag vet inte riktigt vad jag vill med mitt liv än, men det här året ska jag ägna åt att försöka komma på det! Leta utbildningar som skulle passa mig som handen i handsken, och att ändå veta att jag kom in på den enda linjen jag sökte det här året ger mig sjukt mycket peppning, för då har jag i alla fall en plan B. Jag har något som fångar mitt intresse, som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att ägna 5 år av mitt liv åt. Det här året ska bli ett kul år, jag ska inte ångra att jag inte började plugga, bara ha roligt (förhoppningsvis, haha). Vill bara ut, vidga mina vyer, lära mig nya saker, äventyra och träffa nya människor med nya synsätt. Är så spänd på vad september har att avslöja, gör mig inte besviken!
 


 
 

Kent

Kategori: Allmänt

Kvällen började i lägenheten i Sumpan. Färdig påvärmd pizza och listande över vilka 7 låtar som var måsten för kvällen. Det är förövrigt omöjligt att lista endast sju, sannerligen en utmaning. 
 
Min lista (utan inbördes ordning):
747
999
Petroleum
Saker man ser
Längesen vi sågs
Döda vinkeln
Mannen i den vita hatten
 
När vi var lagomt fulla och hade missat halva Robyns spelning tog vi tunnelbanan till Gullmarsplan och promenerade till arenaområdet. Röd matta och allt. Det var ingen kö eftersom alla redan var inne, när vi kom in i själva arenan var det bara wowupplevelse. Såååå stort och sjukt mycket folk! 
 
Dansade lite till Robyn, myste med till Winnerbäck, som förövrigt körde Dunkla rum(!!!!). Han öppnade dock med en ny låt vilket var rätt trist. Kan inte neka att jag har växt ifrån honom lite, men hans spelning var ändå helt fantastisk eftersom hans låtar betyder så himla mycket för mig!
 
Dags för Kent... Man kände hur publiken packades allt tätare, vi var tre rader från det yttre kravallstängslet. Arenan släcktes ned och man såg hur ljus strimmor sipprade fram under ridån. Jag var så himla nervös av någon konstig anledning, jag hade tippat på att de skulle öppna med petroleum eller 999. Mycket riktigt, Kent kom ut och spelade första tonerna av 999 och hela arenan bara exploderade och man kände sig som ett med alla som var där inne. Sjukaste känslan, fattar inte. Skrek som galningar och bara flöt med. Hela spelningen var så otroligt bra. De spelade utan dina andetag i ett upptrappat tempo, vilket var helt fantastiskt eftersom det kändes som en helt ny låt utan massa gamla betydelser! De avslutade med mannen i den vita hatten och samtidigt som man trodde att de sjungt "du håller mig vid liv" sista gången så bara sprängdes arenan ut i ett glitterhav av konfetti när de körde extra versen (som de bara gör live). Då, då började jag nästan grina. Överdrivet, men på riktigt. Visste inte vart jag skulle ta vägen, allt var bara så perfekt, just där, just då. Får rysningar, så fint. 
 
Men det bästa utav allt är att dom ska släppa ett nytt album i vinter, för det sa Joakim och jag längtar. 
 
1. 999
2. Ingenting
3. Utan dina andetag
4. Musik non stop
5. Petroleum
6. Jag ser dig
7. Sjukhus
8. 747
(extra nummer)
9. Ingen kunde röra oss
10. Mannen i den vita hatten
 




 






 
 
 

Alla har vi fastnat hos nån någonstans

Kategori: Allmänt

Ny höstjacka från Kappahls hampton republic kollektion! Älskar den, fick bara lov... hehe.


Ikväll får ni den utlovade recensionen, men först en fika med forna klasskompisar!

Stockholm vaknar långsamt

Kategori: Allmänt

Igår var så jävla bra, igår är en favorit dag. Kan inte fatta vad som har hänt nästan. Djupare recension kommer senare, när jag har kommit underfund med mina enmiljon lyckotankar.


"Fan vad fin du är"

Kategori: Allmänt

Så är man glad igen.

Imorn flyr jag Leksand för helgen med mina pojkar! Längtar så jag spricker till lördag, kommer bli så sjukt och stört och allt. Har pusslat ihop en wishlist och kommit fram till att jag kommer bli besviken i vilket fall som helst eftersom det garanterat finns fler megalåtar än speltid.. menmen. Är så glad ändå!

Igår sov Emelie hos mig, kändes verkligen som att vara tillbaka på högstadiet, fast minus alla killproblem. Haha.. Idag blev det en lunch deluxe på Siljan med tjejerna, bra jävla dag med andra ord!





Imse vimse spindel

Kategori: Allmänt

Har återhämtat mig efter gårdagens panikattack! Var uppe i lugnan ro och bortsade tänderna när Olivia ropade på min att komma ner för att kolla på en spindel i hennes rum, jag tänkte nej fan varför ska jag kolla på den, hatar spindlar. Då säger hon att jag MÅSTE se!! Tänkte på spindeln som överraskade mig hemma hos mamma en gång (stor som en kapsyl) som fick mig att hyperventilera, denna kunde ju inte vara värre!? Går ner och möts av ett jävla MONSTER brevid hennes säng och får total paniiiiik. Alltså på riktigt den största spindeln jag någonsin sett i Sverige, brualt jävla stor. Pappa spolade ner den i toaletten och sen fick han lov att genomsöka mitt rum efter fler, kunde inte somna innan klockan 2. Jag och spindlar alltså.. Pappa artbestämde den och kom fram till att det var en stor kärrspindel, dolomedes fimbriatus som faktiskt är det enda djurnamnet jag kan på latin efter biologin, ironin i det.. haha. Och mycket riktigt, Sveriges största spindelart. Google it!
 

Från att vara ingen till att vara något ännu mindre

Kategori: Allmänt

Ni kan mina mönster snart. Det är sent, för sent för mitt eget bästa. 
 
Tvingar fram bokstäver på tangenterna, vänstern skriver förgäves och högern suddar för brinnande livet. Alltså jag mår bra. De senaste dagarna har folk börjat undra, men jag mår bra. Jag gör det.
 
Har massor att se fram emot men kan bara inte sluta tänka på studenten. Verkligen det bästa, roligaste, galnaste jag har varit med om. Ångrar ingenting (typ, haha) som jag gjorde under dom veckorna. Skulle göra om allting utan att blinka. Jag behöver sånt, jag behöver det och alla kompisar. Då funkar jag. 
 
 

Att det kommer bli en lång kall vinter

Kategori: Allmänt

Igår var en sån där dag på jobbet som man bara älskar. Allt bara flöt, kände mig till och med glad! När jag slutade tog jag en promenad hem, blev stoppad i sundet av en raggarvolvo full med grabbar som frågade om vägen till helvetes gropen "krökbacken festival du veeet, häng med för faaan", haha kul att det händer nåt i alla fall. Idag har jag fått information om att det kommer bli stressigt, men jag är i alla fall ledig imorn! Såå skönt. 

Hoppas det gör ont, jag vill att det ska göra ont

Kategori: Allmänt



niotillfem gör det igen

Kategori: Allmänt



Satan vad ont det gör när du sårar mig som bara du kan

Kategori: Allmänt

 

Som en ljudlös svartvit hallucination

Kategori: Allmänt

Och när allt är kaos hittar man ett lugn i någon annans kaos. Som inte alls är kaos egentligen. Man blir lite småförälskad i allting för att bara kunna hålla fast vid något, eller någon. Någon som inte vet, som varken vill eller behöver veta, bara någon.


Varför ska nån annan ha det bra, när inte hon kan ha det?

Kategori: Allmänt

Ett telefonsamtal i en bil och det känns som att allting rivs upp igen. Hur kan en liten person få påverka ens psyke så mycket, förstår inte hur det hänger ihop, varför. Arg, rädd och besviken är bara små beskrivande ord för hur jag känner just nu. Är så trött på att folk inte kan tänka längre för att förstå hur andra drabbas och känner. Fy.



Jag kan ha fel, tänk om jag har fel

Kategori: Allmänt

Allt som krävdes för att jag skulle ta tag i mitt liv var alltså en ledig dag. Mitt CV är snart klart, har nästan färdigställt ansökningar till några speciella jobb. Vet vad jag vill med vinterhalvåret och det känns riktigt bra i kroppen, äntligen. Men fortfarande så känner jag ingen stress över att inte ha något jobb efter de tre kommande veckorna, vilket är rätt sjukt egentligen! Har förövrigt bokat Kent/Winnerbäck med mina pojkar, längtar stört mycket, det kommer bli så fruktansvärt fantastiskt! 
 
Imorn kväll tar jag helg och kickar igång med en liten kräftskiva, damn så braao.
 
Ett stycke mönstrade byxor så löser det sig liksom. 
 

Ta ditt förnuft till fånga

Kategori: Allmänt

En av dom där bättre dagarna, jobb jobb 06-14.30 och efter det picknick, sol och bad med mitt crew på en helt makalöst fin plats.

Imorn tar vi tag i det där med firmafest på gata/park, Ida+1 inget kan gå fel!






Vem du än är, var du än är

Kategori: Allmänt

Älskar när allt flyter. Igår var ingen flytdag, igår sjönk jag som en sten. Ni vet känslan när man är ute och springer och tänker att efter nästa sväng är jag framme, så visar det sig att det är nästa sväng efter den. Så kändes gårdagen. Men idag är jag en otroligt positiv människa ha ha haaa. Jobbat ett megakort pass, ätit mormors älgfärsbullar, vart i Borlänge, badat och plockat hallon, mams. Sätter punkt för kvällen med en hemmagjord tacopaj så jag förhoppningsvis studsar upp ur sängen för jobb 06.00 imorgon. #aldrigledig

Helg och finväder stundar ju, tjääna.